Nederlands voor Oekraïners

Doe mee met een taalgroep
Alles begint met taal.  Het is belangrijk als je iets wilt vragen in de supermarkt. Als je de weg wilt weten naar het gemeentehuis. Als je een afspraak wilt maken met de huisarts. En voor later als je naar school gaat of wilt werken.

Wil je nu al beginnen met Nederlands leren, dan kan dat.

Op maandag 11 april start een taalgroep in De Rank, Verlengde Hoogstraat 26 (tegenover Albert Heijn). Van 10.00 – 12.00  kan je onder leiding van enthousiaste taalcoaches het Nederlands leren. m het spreken en het begrijpen van de taal. Het gaat in de taalgroep vooral om het spreken en het begrijpen van de taal. Je begint met het leren van nuttige woorden en het maken van eenvoudige zinnen. Er is lesmateriaal aanwezig.

Ook op maandagavond 11 april begint er een taalgroep. Deze groep komt wekelijks van 19.00 – 20.00 uur bij elkaar. Deze taalgroep oefent  Nederlands in het Doemeehuis, Kasteelplein 7 (dichtbij de bushalte naar Woerden). Ook in deze taalgroep zijn er deskundige taalcoaches, die je wegwijs maken in de Nederlandse taal

Nederlands leren met een taalmaatje

Je kunt Nederlands leren in een groep, maar ook  samen met een taalmaatje 1-op-1. Je spreekt bij jou thuis af of thuis bij je taalmaatje. Ook kan je een afspraak maken in het Doemeehuis. Samen praat je over allerlei dingen. Over wat je vandaag gedaan hebt, over je hobby’s, over sport of lekker koken. Een keer in de week praten jullie een uur met elkaar. Als je deel neemt aan een taalgroep kan je ook een taalmaatje aanvragen!

Verbeter je Engels.

Een aantal Oekraïners hebben aangegeven dat zij hun Engels willen verbeteren. Wil je ook beter Engels leren spreken en verstaan, meld je dan aan. Het tijdstip wordt in overleg met je gekozen.

Deelname aan deze taal-activiteiten is gratis!

Wil je meedoen of wil je meer weten? Stuur dan een mail naar: scholing@montfoorthulpoekraine.nl

Of bel: 06-40529368

Een gezamenlijk initiatief van Stichting Wegwijs Montfoort-Linschoten en Montfoort Hulp Oekraïne