Veelgestelde vragen

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Momenteel worden we overspoeld met aanbiedingen voor goederen zoals kleding, meubels en andere huisraad. We zijn heel blij dat er zoveel mensen zijn die op deze manier willen helpen. Het is alleen voor ons ondoenlijk om alles aan te nemen. Het ontbreekt aan menskracht en opslagruimte, maar het allerbelangrijkste: we kunnen nu ook niet goed inschatten wat nodig zal zijn. We zamelen dus niet willekeurig spullen in, maar plaatsen oproepen zodra er een specifieke vraag voor spullen binnenkomt. Hou daarvoor Facebook-groepen als Je bent een Montfoortenaar als…, Je bent pas een Linschotenaar als …… en natuurlijk Montfoort Hulp Oekraïne in de gaten!

Wil je de vluchtelingen financieel ondersteunen maar doe je dat het liefst op lokaal niveau? Dan is het nu mogelijk om je gift over te maken naar:

  • Bankrekeningnummer: NL68 RABO 0189 3720 28
  • Ten name van: Montfoort Hulp Oekraïne
  • Onder vermelding van: Donatie Montfoort Hulp Oekraïne

Het geld wordt gebruikt om lokale initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen. Hartelijk dank voor jouw bijdrage!

Wat fijn dat je wilt helpen! Montfoort Hulp Oekraïne heeft momenteel dringend behoefte aan de volgende 3 dingen:

  • Locaties waar vluchtelingen langdurig opgevangen kunnen worden. Er zijn inmiddels voldoende tijdelijke opvangplekken.
  • Opslagruimte voor goederen.
  • Mensen die onze teams willen versterken. We zoeken aanpakkers en organisatietalenten. Op deze website vind je een overzicht van alle vrijwilligersteams. Er is vast een team dat bij jou past en waar jij echt iets kan betekenen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Meld je snel aan!

Doneer voor lokale initiatieven

Je kunt ook geld geven. Wil je de vluchtelingen financieel ondersteunen maar doe je dat het liefst op lokaal niveau? Dan is het nu mogelijk om je gift over te maken naar:

  • Bankrekeningnummer: NL68 RABO 0189 3720 28
  • Ten name van: Montfoort Hulp Oekraïne
  • Onder vermelding van: Donatie Montfoort Hulp Oekraïne

Het geld wordt gebruikt om lokale initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen. Hartelijk dank voor jouw bijdrage!

Super, we kunnen je hulp goed gebruiken! Montfoort Hulp Oekraïne bestaat uit verschillende teams van vrijwilligers. Op de website zie je een korte omschrijving van de verschillende teams en hun activiteiten.

Er zijn allerlei manieren waarop je vluchtelingen uit Oekraïne kunt helpen. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als taalmaatje of tolk, of kun je je beschikbaar stellen om personen of spullen te vervoeren wanneer dat nodig is. Maar ook als je kunt helpen met verbouwingen uitvoeren, of als je het leuk vindt om activiteiten te organiseren voor vluchtelingen, kunnen we jouw hulp goed gebruiken.

Als je na het bekijken van de verschillende teams niet weet hoe je jouw talent het beste kunt inzetten, meld je dan aan bij het vraag en aanbod team. Zij nemen contact met je op om te bespreken hoe jij kunt helpen.

Dat begrijpen wij. Als je overweegt om onderdak te bieden aan vluchtelingen kun je meer informatie krijgen bij Vluchtelingenwerk Montfoort-Linschoten via huisvesting@montfoorthulpoekraine.nl.

Wij geloven in een goede zorgvuldige match waar duurzame contacten uit kunnen ontstaan. Daarom is het belangrijk dat je je aanmeldt bij Montfoort Hulp Oekraïne via huisvesting@montfoorthulpoekraine.nl én bij de stichting Takecarebnb.

Op de websites van Stichting Vluchtelingenwerk en Takecarebnb kun je meer informatie vinden over de opvang van vluchtelingen Deze organisaties hebben vele jaren ervaring met de hulp aan vluchtelingen en delen tips, inspirerende verhalen en informatie.

Verleen je onderdak aan Oekraïense vluchtelingen? Vergeet dan niet om de vluchtelingen ook te registreren bij de gemeente Montfoort. Daarmee houdt de gemeente zicht op hoeveel personen hier verblijven. Registratie is ook nodig om voorzieningen te kunnen regelen die van belang zijn voor jou en de vluchtelingen. Dat kan gaan over bijvoorbeeld verzekeringen, medische voorzieningen, scholing, maar ook over andere voorzieningen.

Je kunt tijdens kantoortijden contact opnemen met de gemeente via 0348 476 400 voor registratie of meer informatie.
Op de website van de gemeente Montfoort staat meer informatie over Hulp aan Oekraïne.

Op de website van gemeente Montfoort worden er veel vragen beantwoord over zaken als werk, leefgeld, verzekeringen, school en autorijden. De FAQ wordt elke week geactualiseerd. Heb je een vraag die nog ontbreekt? Mail deze naar info@montfoort.nl