Bouwteam in actie

Met het beschikbaar komen van het pand aan het IJsselveld 20 kan ook het bouwteam van MHO aan de slag. Het pand dat jaren in gebruik is geweest als kantoorpand moest een opknapbeurt ondergaan om voor bewoning geschikt te worden gemaakt.
De werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van een wand, keuken, opknappen van de badkamer en het nodige schilder- en behangwerk.

Actielijst
Het bouwteam, bestaande uit Leo Hammendorp, Peter Gruters en Rutger Peenstra stak de koppen bij elkaar, overlegde met familie Van Dijke, gastgezin van de toekomstige bewoners, Wim en Ike van den Pol die het pand beschikbaar stellen en Gemeente Montfoort (het wordt een opvanglocatie van de gemeente). Het resultaat was een actielijst om deze klus zo snel mogelijk te klaren. Diverse lokale ondernemers, waaronder Tukker woningstoffeerder en De Geest werkten vrijwillig mee. Ook Hubo Montfoort steunde deze actie met een korting op het benodigde klusmateriaal.

Klusdag
Op zaterdag 21 mei werd een grote klusdag georganiseerd. In de aanloop was alles in gereedheid gemaakt om op de bewuste dag zoveel mogelijk schilder- en behangwerk te klaren. Die voorbereiding was niet voor niets. Enigszins onverwacht stonden er
zaterdagochtend er naast Jacco van Lint, Peter en Rutger 13 Oekraïners op de stoep. Met handen en voeten en een korte instructie was iedereen al snel aan de slag. Het werd een gezellige en vrolijke boel waarbij het winnende songfestival lied uit de geluidsinstallatie schalde begeleid door discolampen die plotseling ook aanwezig bleken. Zingend en swingend werd de klus geklaard en konden we aan het eind van de dag terugkijken op een mooi resultaat.

Klussers gezocht!
De komende week zullen de meeste overige klussen ook geklaard zijn waarmee de woning klaar is voor bewoning. Mocht je ook willen helpen met bouwactiviteiten, meld je dan aan via een mail aan communicatie@montfoorthulpoekraine.nl en geef aan waar je voor ingezet wilt worden.